Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε ο Dow Jones την χθεσινή συνεδρίαση στις 15.783 πιστοποιώντας την διάθεση στήριξης των επενδυτών στα χρηματιστήρια.

Με κέρδη 2.23% έκλεισε και ο ιαπωνικός Nikkei (μεγάλη άνοδος στις παραγγελίες βιομηχανικών υλικών) που αγγίζει πλέον τις 14.589 μονάδες επιχειρώντας την μεγάλη επιστροφή στις 15.000. Αυτό όπως ήταν λογικό έφερε πιέσεις στο εγχώριο νόμισμα (JPY) που αποδυναμώθηκε και από την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ιαπωνίας στο 41.2 έναντι εκτιμήσεων για 45.5.

Το USD/JPY (+0.39% , 99.52) είναι η ισοτιμία που εμφανίζεται κερδισμένη αλλά κέρδη αποτυπώνουν όλα τα βασικά νομίσματα έναντι του JPY. Πιέσεις ασκεί το USD τόσο στο EUR (+0.12%) όσο και στο GBP (+0.11%) πριν το άνοιγμα του Λονδίνου. To EUR/USD βρίσκεται οριακά κάτω απο το 1.3400 με το GBP/USD να έχει απομακρυνθεί απο τις στηρίξεις στα $1.6000. Καθώς το USD κινείται ανοδικά, θα πρέπει επίσης να προσέξουμε την πορεία του χρυσού που μετά την μεγάλη πτώση της Παρασκευής συνεχίζει χαμηλότερα και επιχειρεί να αντιδράσει απο τα $1.278.

Οι σημαντικές ανακοινώσεις που θα πρέπει να προσέξουμε στην σημερινή συνεδρίαση είναι ο πληθωρισμός της Γερμανίας στις 09:00, και ο πληθωρισμός της Αγγλίας στις 11:30. Οι εκτιμήσεις για τη Γερμανία δείχνουν σταθεροποίηση στα επίπεδα του 1.2%, την ώρα που η στερλίνα θα μπορούσε να δεχτεί πιέσεις αν επιβεβαιωθεί η μείωση που περιμένουμε από το 2.7% στο 2.5% σε ετήσια βάση.
Δεν υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις για τις ΗΠΑ αλλά θα πρέπει να προσέχουμε πάντοτε τις απρόσμενες δηλώσεις. Η σημαντικότερη ανακοίνωση της Αμερικής είναι το Chicago Fed Nat Activity Index που δεν περιμένουμε να κινήσεις την αγορά σημαντικά.

Facebook Comments