Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν, την Τρίτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αρκετές εταιρείες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την προοπτική της οικονομίας, στo πλαίσιo των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τους, ενώ τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα και στις τυχόν ενδείξεις για την περαιτέρω πολιτική της Fed.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,57%, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,17%, ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,18%, ο CAC 40 έκλεισε 0,25% χαμηλότερα, ενώ στο -0,83% έκλεισε ο ΙΒΕΧ 35 και στο -0,46% ο ιταλικός FTSE MIB.

Οι μετοχές της Deutsche Post υποχώρησαν 0,14% παρόλο που τα αποτελέσματα κερδοφορίας ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, καθώς ο CEO της εταιρείας δήλωσε πως δεν είχε δει ακόμη να σημειώνεται παγκόσμια ανάκαμψη στον κλάδο.

Οι μετοχές της Vodafone ενισχύθηκαν 1,72%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναδιατάσσει τις επενδύσεις στο δίκτυό της, μετά τα αποτελέσματα κερδοφορίας που έδειξαν πτώση στα κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους.

Οι μετοχές της Talk Talk σημείωσαν άνοδο 10,2% μετά την αύξηση του guidance των εσόδων της για το τρέχον έτος.

Οι μετοχές της Swiss Life ενισχύθηκαν 5,06%, μετά την ανακοίνωση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα αποχωρήσει τον Ιούλιο του 2014.

Οι μετοχές τις Henkel σημείωσαν άνοδο 1,27%, μετά την αύξηση του περιθωρίου κέρδους για το 2013.

Η επενδυτική προσοχή παραμένει στραμμένη στην Fed, εν αναμονή των σχολίων-κλειδιά από τους αξιωματούχους της ομοσπονδιακής τράπεζας, Ντένις Λόκχαρτ και Ναραγιάνα Κοχαρλακότα, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να συγκεντρώσει η κατάθεση της υποψήφιας προέδρου Fed, Τζάνετ Γέλεν, στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, η οποία πραγματοποιείται την Πέμπτη. Η Γέλεν θεωρείται υπέρμαχος των μέτρων στήριξης της οικονομικής ανάκαμψης και αναμένεται να κινηθεί σε γενικές γραμμές σε ανάλογη στρατηγική με αυτήν του Μπεν Μπερνάνκε.

Facebook Comments