Μία συσκευή χειρός, η οποία θα μπορεί να «διαβάζει» τις ζωτικές ενδείξεις του ασθενούς και να μεταφέρει τα δεδομένα στο smartphone του, κατασκεύασε η αμερικανική εταιρεία Scanadu.

Όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος, κεντρική ιδέα για την υλοποίηση της συσκευής που ονομάζεται «Scout», δεν είναι η αντικατάσταση των γιατρών, αλλά η παροχή περισσότερων πληροφοριών στους απλούς χρήστες σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους πριν ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Το «Scout» μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία του σώματος, τους καρδιακούς παλμούς, την οξυγόνωση, την πίεση, καθώς και τον ρυθμό της αναπνοής.

Μάλιστα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιούν τα δεδομένα που κατέγραψε η συσκευή, μέσω του λογισμικού που τη συνοδεύει.

Οι δημιουργοί στράφηκαν αρχικά στην online υπηρεσία χρηματοδότησης Indiegogo για να αντλήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανάπτυξή του, ωστόσο η συσκευή τελικά προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών και η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 10,5 εκατ. δολαρίων από πολλαπλούς επενδυτές.

Πριν διατεθεί στο εμπόριο, φυσικά, η συσκευή θα πρέπει να περάσει τους ελέγχους του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων

Facebook Comments