Πρόθυμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και να του εξηγήσει «γραμμή – γραμμή» την τροπολογία για τα φάρμακα, για την οποία έχει ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
 
«Αν θέλει ο κ. Τσίπρας και όντως πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα στην τροπολογία, δεσμεύομαι να πάω και στην Κουμουνδούρου και να εξηγήσω γραμμή γραμμή τι λέει αυτή η τροπολογία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
 
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των φαρμακοβιομηχάνων και τόνισε ότι όποιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ψηφίσει όχι αυτό θα τον ακολουθεί μια ζωή». Υποστήριξε ακόμη ότι με την αρνητική του ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ «θα δώσει όπλο στα χέρια των φαρμακοβιομηχάνων», καθώς θα αξιοποιήσουν αυτό το «όχι», όπως είπε, και θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Εμμένοντας στα περί διαπλοκής με της Κουμουνδούρου με τις φαρμακοβιομηχανίες, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» έχει παραδεχθεί «πως έχουν ανοίξει νταραβέρι» με τις φαρμακοβιομηχανίες.
 
«Σας πιάσαμε στα πράσα», είπε, σε άλλο σημείο ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στον Γιώργο Κυρίτση από την εφημερίδα «Αυγή».
 
Συνάντηση Κ. Παπούλια – Αδ. Γεωργιάδη
 
Στις 14:00 o υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας.
 
Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα
 
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, παραχωρεί στις 11.30 το πρωί συνέντευξη Τύπου σχετικά με  την τροπολογία για το φάρμακο και τη φαρμακευτική πολιτική της χώρας.
Για το θέμα θα τοποθετηθούν επίσης οι Π. Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ξανθός Ανδρέας, επικεφαλής της ΕΕΚΕ Υγείας, Γ. Μπασκόζος, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας και Ν. Μανιός συντονιστής του Τμήματος Υγείας του κόμματος.

Facebook Comments