Ανοδικά κινείται σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3542 δολ. από το επίπεδο των 1,3514 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3547 δολάρια.

Η «εύνοια» που φαίνεται να δείχνει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας στο ευρώ συνέβαλε στην ανάκαμψη του ευρωπαϊκού νομίσματος σήμερα. Ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, εξήρε σήμερα το ρόλο που διαδραματίζει το ευρώ στην διαχείριση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας.

Θετική για το ευρώ η εκτίμηση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Benoit Coeure ο οποίος σε συνέντευξη του στο CNBC επεσήμανε ότι στην ΕΚΤ δεν θεωρούν ότι ο αποπληθωρισμός θα επιδεινωθεί στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι η ανάκαμψη παραμένει το κεντρικό σενάριο της Κεντρικής Τράπεζας.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του γνωστού μας Joerg Asmussen στο Βερολίνο σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ είχε ταχθεί αναφανδόν κατά της προοπτικής μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων της ΕΚΤ σε αρνητικό επίπεδο.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 2 εκατ. ευρω οι οποίες ήταν ισομερώς κατανεμημένες σε εντολές αγοράς και πώλησης.

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,76% από 8,70% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,69% να διατηρηθεί στο 7,07%.

Στη διατραπεζική αγορά συνεχίστηκε η άνοδος των επιτοκίων. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,50% από 0,498% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,420% από 0,418%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,330% από 0,326% στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,230% από 0,227%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,146% από 0,139% χθες.

Facebook Comments