H Japonica «αξιολογεί» την Ελλάδα με A+
Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εμφανίζει η Ελλάδα, το οποίο βαθμολογεί με Α+
Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εμφανίζει η Ελλάδα, το οποίο βαθμολογεί με Α+
Πρόκειται για ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση στην εφημερίδα «International New York Times», που εκδίδεται στο Παρίσι, με τίτλο «Η Ελλάδα είναι Α+» και υπότιτλο «Ανοικτή επιστολή και έκκληση για ανάληψη δράσης, προς τους υπεύθυνους χάραξης των δημόσιων πολιτικών, σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον».
Μάλιστα, η Japonica θα συμμετάσχει και σε συνέδριο για την ελληνική οικονομία, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και το οποίο θα οργανώσει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο με χορηγό τη «Ναυτεμπορική».
Σύμφωνα με την Japonica, η οποία κατέχει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, «είναι αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία, που συνιστά επίδοση Α+».
«Αυτή είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παρούσα, οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική, λογιστική που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μια αξιολόγηση Α+ και τα κρατικά της ομόλογα να έχουν επιτόκια κάτω από 5%.
»Αυτή είναι η στιγμή να αναγνωριστεί ότι αυτή η λογιστική είναι το μόνο μεγάλο και πολύ εύκολο να παραμεριστεί εμπόδιο, σε μια απαράμιλλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και τώρα είναι η στιγμή για τα κέντρα αποφάσεων να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη λογιστική και την παρουσίαση που αντανακλά την οικονομική πραγματικότητα, που βελτιώνει τη λήψη αποφάσεων και αυξάνει την υπευθυνότητα», εκτιμά η επενδυτική εταιρεία.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η Japonica, «η Ελλάδα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ βρισκόταν στην τελευταία πριν από πέντε χρόνια, στους δύο πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικών επιδόσεων, ένα κατόρθωμα που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη τώρα να επαναλάβει αυτή την καταπληκτική επίδοση με μια καταπληκτική ανάπτυξη.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε., σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ό,τι αφορά το διαρθρωτικό ισοζύγιο ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2013, ενώ βρισκόταν στην τελευταία το 2009.
Για να γίνει αυτό κατανοητό, η χώρα μας έχει ξεπεράσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σουηδία με ένα διαρθρωτικό πλεόνασμα της τάξης του 1,2% του ΑΕΠ σε σύγκριση με αυτό της Σουηδίας που είναι 0,5% του ΑΕΠ.
Η Ελλάδα είναι επίσης πρώτη στην κατάταξη μεταξύ των 30 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών, σύμφωνα με το ΔΝΤ, όσον αφορά το πρωτογενές ισοζύγιο (κυκλικά προσαρμοσμένο) ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2014, ενώ βρισκόταν στην τελευταία θέση το 2009.
Για να γίνει αυτό κατανοητό, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σιγκαπούρη για το 2014, όσον αφορά το πρωτογενές ισοζύγιο (κυκλικά προσαρμοσμένο) με 5,4% σε σύγκριση με το 3,3% της Σιγκαπούρης».
Facebook Comments