Το ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεμείνει από δυνάμεις, εκτιμά η Morgan Stanley, η οποία πρόσφατα υποβάθμισε τις μετοχές σε neutral. Ενώ η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δηλώνει την προτίμησή της στις μετοχές των ανεπτυγμένων αγορών, έναντι των αναδυόμενων, πιστεύει ότι το προφίλ ανταμοιβής ρίσκου είναι χειρότερο για την Ευρώπη, έναντι των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, για τις οποίες δηλώνει overweight.

«Η Ευρώπη εξακολουθεί να απειλείται από μία παρατεταμένη στασιμότητα, καθώς ο αποπληθωρισμός και η χαμηλή ανάπτυξη, είναι πιθανό να εδραιωθούν, λόγω της απουσίας σθεναρής δράσης από τους ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής», σημειώνει η Morgan Stanley, σε ανάλυσή της.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαΐου – Σεπτεμβρίου, το selloff στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, ενίσχυσαν τις εισροές στις ανεπτυγμένες αγορές και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

«Αυτό οδήγησε τις αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών assets σε υψηλά επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα, τα εταιρικά κέρδη απογοήτευσαν και η πιστωτική επέκταση συρρικνώνεται», αναφέρει η Morgan Stanley.

Οι όποιες αυξήσεις στους λόγους τιμής/κερδών των ευρωπαϊκών μετοχών θα είναι περιορισμένες, εκτιμά η Morgan Stanley, καθώς βρίσκονται ήδη σε υψηλό 12ετίας συγκριτικά με τον δείκτη MSCI World All Countries.

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα ομόλογα της περιφέρειας

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, εκφράζει παράλληλα την προτίμησή της στα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης, όπως για παράδειγμα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η στήριξη από την τρόικα θα «προστατέψει» εν μέρει την Ελλάδα και την Πορτογαλία και ενδεχομένως την Σλοβενία, από τους περιορισμούς της παγκόσμιας χρηματοδότησης

Facebook Comments