Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με επίκεντρο τα ορυχεία καθώς υποχωρούν οι τιμές των μετάλλων. Την επενδυτική ψυχολογία επιβαρύνουν και οι ανησυχίες περί έναρξης του αποκαλούμενου tapering από τη Fed νωρίτερα του αναμενόμενου.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν πως οι απώλειες θα είναι περιορισμένες, δεδομένου ότι η βελτίωση των οικονομικών προοπτικών θα μπορούσε να αντισταθμίσει τον όποιο αρνητικό αντίκτυπο από μια πιθανή μείωση των μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης βασικών πόρων STOXX Europe 600 καταγράφει πτώση 0,7% – τη μεγαλύτερη μεταξύ των κλαδικών δεικτών – καθώς οι τιμές των μετάλλων υποχωρούν μεταξύ 0,2% και 0,5%. Όσον αφορά στα επιμέρους ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE 100  στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,3%, ο CAC 40 στο Παρίσι βρίσκεται στο -0,6% και ο DAX ^ στη Φραγκφούρτη χάνει 0,1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,1% στις 1.299,25 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες 0,3% της προηγούμενης συνεδρίασης.

 

Facebook Comments