Η εβδομάδα αυτή είχε κρίσιμες ανακοινώσεις και συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών, με τη διάθεση ρίσκου να ανεβαίνει στο κατακόρυφο, αλλά το κρισιμότερα αναμένονται στη σημερινή συνεδρίαση. Σήμερα περιμένουμε τις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ, τη σημαντικότερη ανακοίνωση της αγοράς, που αναμένεται να επηρεάσει τόσο την αγορά συναλλάγματος, όσο και τα χρηματιστήρια και τα εμπορεύματα.

Μείνετε συντονισμένοι στο dailyfx, καθώς στη συνέχεια θα υπάρξει σχετικό άρθρο γύρω από τα σενάρια των NFP, αλλά και το live «Trade the news» που θα ξεκινήσει στις 15:15, λίγο πριν την ανακοίνωση.

– Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στο διαγωνισμό μας για τα NFP πατώντας εδώ –

Η σημερινή ημέρα έχει ανοίξει θετικά για το USD και τα ζεύγη του JPY, χωρίς μεγάλη διάθεση ρίσκου ωστόσο μέχρι στιγμής. Ο Nikkei έκλεισε ανοδικά στο 0.81% στέλνοντας πιέσεις στο JPY, με τα ζεύγη του γεν να κινούνται υψηλότερα. Μικρές πιέσεις στα commodity currencies,με το AUD και το NZD να υποχωρούν έναντι του USD. Ας δούμε όμως τις ανακοινώσεις που περιμένουμε σήμερα:

Από πλευράς Ευρώπης έχουμε την έκθεση πληθωρισμού Gfk της Αγγλίας στις 11:30 και τις εργοστασιακές παραγγελίες της Γερμανίας στις 13:00.

Το σημαντικότερο κομμάτι των ανακοινώσεων ωστόσο είναι συγκεντρωμένο στις 15:30 και αφορά τις ΗΠΑ. Περιμένουμε μια σειρά πολύ σημαντικών ανακοινώσεων με το βλέμμα να πέφτει στις νέες θέσεις εργασίας (NFP), και στο ποσοστό ανεργίας που αναμένεται μειωμένο κατά 0.1%. Την ίδια ώρα έχουμε και το ποσοστό ανεργίας του Καναδά που αναμένεται σταθερό.

Στις 16:55 έχουμε άλλη μια σημαντική ανακοίνωση που αφορά την εμπιστοσύνη του Παν. Michigan, η οποία αναμένεται αυξημένη στο 76.0.

Facebook Comments