«Η Ευρώπη θα νικήσει τις ΗΠΑ», είναι το μήνυμα που στέλνουν  Citigroup και Credit Suisse για την επενδυτική στρατηγική του 2014, τονίζοντας πως παρά τις δυναμικές αποδόσεις φέτος που έστειλαν την ευρωπαϊκή αγορά σε υψηλό πέντε μηνών, η «αγάπη» για τις ευρωπαϊκές μετοχές θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

Με την ανάπτυξη στα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών στην Ευρώπη, να προβλέπεται να ξεπεράσει αυτήν των ΗΠΑ το 2014, και με τα μεγαλύτερα περιθώρια για re-rating δεδομένων των σχετικών αποτιμήσεων, οι ευρωπαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν και το 2014 την υπεραπόδοσή τους έναντι των αμερικανικών μετοχών, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι ροές των επενδυτικών κεφαλαίων άρχισαν να  επιστρέφουν στην περιοχή, όπως σημειώνει Citigroup.

Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας αναμένουν τον πανευρωπαϊκό δείκτη  Stoxx 600 να αγγίξει τις 370 μονάδες στα τέλη του 2014 , γεγονός που υποδηλώνει ράλι της τάξης του 17,3 % από τα τρέχοντα επίπεδα. Για τον δείκτη S&P 500 αναμένουν κέρδη της τάξης του 7,3%.

Και η Credit Suisse ψηφίζει Ευρώπη το 2014, σημειώνοντας ότι τηρεί στάση overweight για τις αγορές της περιοχής, εκτός της Βρετανίας για την οποία τηρεί στάση benchmark αλλά και τη Γαλλία, για την οποία υποβάθμισε τη στάση της σε underweight.

Εν τω μεταξύ , η στάση της ελβετικής τράπεζας απέναντι στις ΗΠΑ για το 2014 παραμένει σταθερή σε underweight έδαφος.

Για το νέο έτος, οι αναλυτές της Credit Suisse προβλέπουν συνολική απόδοση της τάξης του 19,6 % για τον δείκτης Euro Stoxx 50, ενώ για τον S&P 500 βλέπουν αποδόσεις της τάξης του 10,4 % .
 

Facebook Comments