Με τις συναλλαγές υποτονικές για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς ο τζίρος έχει επιστρέψει σε επίπεδα προ  υποβάθμισης του Χ.Α. στις αναδυόμενες αγορές, το deal του Αστέρα και η εξαγορά του με τίμημα 400 εκατ. ευρώ, αποτελεί τον οδηγό για τη σημερινή αντίδραση της αγοράς.

Ο γενικός δείκτης βρέθηκε στα επίπεδα των 1.200 μονάδων, αλλά ο χαμηλός τζίρος δείχνει το πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία. Σημειωτέον, ότι από την επόμενη εβδομάδα, όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πολλά χαρτοφυλάκια αναμένεται να ατονήσουν, ενόψει Εορτών.

Αν κάτι απασχολεί την αγορά είναι η έξοδος της χώρας στις αγορές και πριν από αυτό να υπάρξει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους. Προς το παρόν εκκρεμεί  η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας για την επόμενη δόση και βεβαίως να διαμορφωθεί το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για φέτος.

Τα Folli Follie εξακολουθούν να τραβούν την ανηφόρα για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, στα 25,67 ευρώ, ο ΟΤΕ δίνει τις απαραίτητες ανάσες στον δείκτη, με κέρδη πάνω από 3%, στα 9,61 ευρώ, πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα τα κέρδη της Πειραιώς και πάνω από 3% της Alpha, στα 0,613 ευρώ. Κατά τα άλλα, αγορές βγαίνουν στην Τέρνα Ενεργειακή, με το χαρτί στα 3,54 ευρώ, πάνω από 3% η άνοδος της ΕΧΑΕ, στα 8,22 ευρώ και υψηλό στα 8,92, στα 20,93 ενισχύεται ο Τιτάνας, στα 6,04 ο Μυτιληναίος. Απώλειες για ΔΕΗ, Jumbo και ΕΛΠΕ.

Facebook Comments