Σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας για τους πλειστηριασμούς έχουν από τις 17.00 οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Βασικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης αποτελεί το καθεστώς που θα εφαρμοστεί κατά τη μεταβατική περίοδο του 2014, καθώς από το 2015 έχει συμφωνηθεί η εφαρμογή μόνιμου μηχανισμού διακανονισμών με βάση το ιρλανδικό μοντέλο.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των δανειστών μέσα στο Σαββατοκύριακο για το θέμα απέβησαν άκαρπες.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, ακόμη κι αν δεν βρεθεί λύση και η κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς αυτό θα είναι εν γνώσει της τρόικας ώστε η όποια απόφαση να μην οδηγήσει σε εμπλοκή.
 
Σε ό,τι αφορά στο άλλο ανοιχτό μέτωπο με την τρόικα και συγκεκριμένα τα ΕΑΣ, με δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας εμφανιστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών προσθέτοντας πάντως ότι «δεν έχει κλείσει ακόμη τίποτα».
 
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Πλήρης υποταγή στην τρόικα
 
Για «υποταγή» της κυβέρνησης στην τρόικα έκανε λόγο από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ν. Μαριάς, σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.
 
«Η έκδηλη αμηχανία του οικονομικού επιτελείου εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup προδιαγράφει την πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικας, με ανθρωποθυσίες στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και το δημόσιο, φορολογικό ρεσάλτο στα ακίνητα και χιλιάδες αστέγους με το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», ανέφερε.
 
ΚΚΕ: Χωρίς τέλος τα αντιλαϊκά μέτρα
 
«Ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων, που για αυτή τη δόση περιλαμβάνει απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συρρίκνωση των αμυντικών βιομηχανιών, επέκταση της φοροληστείας με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, θα είναι χωρίς τέλος, γιατί αυτό απαιτούν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης», σχολίασε με τη σειρά του το ΚΚΕ.

Facebook Comments