Στην αρχή πήραν τα χρήματα των κοινοτικών προγραμμάτων των αγροτών, στη συνέχεια έφτασαν να «αξιοποιήσουν» χρήματα της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ενώ μόλις χτες ζήτησαν από όλες τις Περιφέρειες να δώσουν στο Κράτος τα εναπομείναντα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προφανώς γιατί κάθονταν ενώ θα μπορούσαν να πληρώσουν μισθούς συντάξεις και τις οφειλές προς το ΔΝΤ. Είναι όλα αυτά αντικοινοτικά; Προφανώς. Θα μας έρθουν καταλογισμοί; Πιθανότατα.
 
Την ίδια στιγμή υποβάλουν πρόγραμμα στο οποίο, λόγω της καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις και στην αβεβαιότητα (υπάρχει αναφορά στο 26σελιδο κείμενο), κατεβάζει την εκτίμηση αύξησης του ΑΕΠ στο 1,4% από 2,9% που ήταν αρχικά, πετώντας δηλαδή μέσω της δημιουργικής ασάφειας 2,5 δις. ΑΕΠ και συνακόλουθα 150 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, προς τέρψη του φιλοθέαμονος κοινού που ήθελε «να πατήσουμε πόδι».
 
Το εν λόγω πρόγραμμα, για το οποίο προσπαθούμε να πείσουμε τους δανειστές, στοχεύει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,1 με 3,9%, δηλαδή πάνω και από τον στόχο του μνημονίου (ήταν 3%). Όχι λέει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε τόσο μεγάλο πρωτογενές και «δεν θα το πετύχουμε». Προσπαθούμε δηλαδή να πείσουμε για την αποτελεσματικότητα της κοστολόγησης ενός πακέτου (τους ετέρους) που ξέρουμε και πίσω από την πλάτη τους το λέμε ότι δεν θα αποδώσει!! Ξεπερνάει και την δημιουργική ασάφεια..
 
Στέλεχος της κυβέρνησης αποκάλυπτε στην βρετανική Telegraph ότι θα υπάρχει και plan B, αν δεν κλείσουμε την συμφωνία: «Θα κλείσουμε τις τράπεζες και θα τις εθνικοποιήσουμε και στη συνέχεια θα διαγράψουμε τις οφειλές μας και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να γίνουμε προτεκτοράτο της Ε.Ε.».
 
Σε όλα αυτά νομίζω ότι κολλάει τέλεια και στην οικονομία η φράση από το άρθρο του υπουργού Δημοσίας Τάξης:
«Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαίωματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα, τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης»…

Facebook Comments