Αυξάνει συνεχώς τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank η Fairfax Financial Holdings, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα.

Ειδικότερα, μέχρι τις 3 Απριλίου 2015, η Fairfax είχε αποκτήσει μέσω θυγατρικών της περισσότερες από 600 εκατομμύρια μετοχές της Eurobank, πέραν όσων είχε αποκτήσει κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι μετοχές της Fairfax, ως ποσοστό του συνόλου των μετοχών Eurobank κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ήταν 8,77% και μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (3 Απριλίου) ανήλθαν στο 12,94%.

Ως ποσοστό του συνόλου των μετοχών της Eurobank, αφαιρουμένων των μετοχών του ΤΧΣ, οι μετοχές της Fairfax ανέρχονταν κατά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου σε 13,58%, ενώ σταδιακά αυξήθηκαν σε 20,03% (3 Απριλίου).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως στην Ελλάδα – πλην της Eurobank – η Fairfax το 2014 εξαγόρασε την Praktiker Hellas. Είναι επίσης κύριος μέτοχος της εταιρείας ακινήτων Grivalia (πρώην Eurobank Properties) με ποσοστό άνω του 40%, ενώ κατέχει ποσοστό άνω του 5% στον Όμιλο Μυτιληναίου, που την καθιστά τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχό του.

Facebook Comments