Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών μέσω διαδικτύου, έχουν από τις 9/4, οι ασφαλισμένοι – οφειλέτες του ΙΚΑ. Επίσης, μέσω διαδικτύου θα μπορεί να γίνει και η καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών στα πιστωτικά ιδρύματα μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.

Η νέα ρύθμιση τίθεται σε ισχύ μετά την καταβολή της πρώτης δόσης, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός πέντε ημερολογιακών ημερών από την υποβολή του αιτήματος και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι την τελευταία εργάσιμη του μήνα υποβολής της αίτησης.

Σε πρώτη φάση, δυνατότητα υποβολής αίτησης για ρύθμιση μέσω διαδικτύου παρέχεται στους οφειλέτες που δε διατηρούν ενεργή ρύθμιση. Οφειλέτες που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την ήδη υπάρχουσα ρύθμισή τους και να υπαχθούν σε νέα ρύθμιση με άλλες διατάξεις, θα προσέρχονται στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο. ή Ταμειακή Υπηρεσία του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και θα ρυθμίζουν σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.

Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ενότητα “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες ..

Facebook Comments