Η Natixis συμβουλεύει τους επενδυτές να επικεντρωθούν στις μετοχές «αξίας» το 2014, στοιχηματίζοντας σε ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρώπης, ενώ εκτιμά ότι θα υπάρξει μία βαθμιαία μετάβαση και προς τις αμερικάνικες και τις αναδυόμενες αγορές, μετά την απόφαση της Fed για μείωση του προγράμματος τόνωσης.

Στις αρχές του 2014 η στρατηγική της Natixis θα συνεχίσει να βασίζεται σε υποτιμημένες μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών που έχουν να κερδίσουν από την εξομάλυνση των επιχειρηματικών συνθηκών, καθώς θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στο χαρτοφυλάκιο μετοχών «αξίας» της  Natixis περιλαμβάνονται μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, όπως η BP της Βρετανίας και η γαλλική Total, του κλάδου των πρώτων υλών, όπως η Rio Tinto, και της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Renault και η Michelin.

Η Natixis παράλληλα συστήνει τοποθετήσεις σε εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου των ΗΠΑ, όπως η Zodiac και η Schneider καθώς και σε μετοχές του κλάδου των φαρμακευτικών προϊόντων.

Μετά το α’τρίμηνο του 2014, η Natixis εκτιμά πως η αγορά θα μπορούσε και πάλι να ανταμείψει το πλεόνασμα της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών, σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

«Η χρονική στιγμή αυτής της στροφής θα εξαρτηθεί, κατά την άποψή μας, από τον αντίκτυπο που θα έχει το tapering  της Fed στις ροές κεφαλαίων», καταλήγει η Natixis.
 

Facebook Comments