Την εκτίμηση ότι η Κύπρος δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, παρά το κόστος αυτής της απόφασης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, Τζιμ Ο’Νιλ.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι θα φύγει κάποια χώρα από την Ευρωζώνη, ακόμα και η μικρή Κύπρος. Πως θα πιστέψουν τότε οι επενδυτές ότι οι υπόλοιπες (χώρες) θα μείνουν σίγουρα (στο ευρώ)», ανέφερε ο Ο’Νιλ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την πολιτική αστάθεια στην Ιταλία. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, είπε, στην όλη ιστορία είναι ο παράγοντας Γκρίλο στην Ιταλία. «Δεν μπορώ να καταλάβω πως ορισμένοι από αυτούς τους σκληρούς τύπους στον Βορρά δεν σκέφτονται αυτό το θέμα», τόνισε ο Ο’Νιλ, υπενθυμίζοντας ότι η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρωζώνη.

Αν οι Ιταλοί δεν αρχίσουν να βλέπουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σύντομα, θα τεθεί θέμα για τα οφέλη του να είναι κάποια χώρα μέλος της Ευρωζώνης, υποστήριξε ο ίδιος και διερωτήθηκε: «Τι κάνει η Ε.Ε. για να το αντιμετωπίσει αυτό; Φαίνεται πως η Ε.Ε. ασπάζεται τις αποφάσεις που λαμβάνουν ορισμένες ισχυρές φωνές σε συγκεκριμένες χώρες, και ειδικά στη Γερμανία».

Facebook Comments