Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφήθηκε μετά την απολογία του ο πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Στον κ. Τομπούλογλου επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ, καθώς και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

«Εμπιστεύομαι τον Θεό και τη δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της» δήλωσε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

Νωρίτερα απολογήθηκε και ο φερόμενος ως συνεργός του, για τον οποίο ο ίδιος ο πρώην κρατικός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι δεν εχει ποινική εμπλοκή στην υπόθεση των χρημάτων.

Ο κ. Τομπούλογλου απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς Ρέας Κατσίβελη για τη φερόμενη υπόθεση χρηματισμού από διαφημιστική εταρεία, την οποία φέρεται να εκβίαζε αν και η εταιρεία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.

Ο κ. Τομπούλογλου κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης κατ επάγγελμα και συνήθεια αλλά και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισπράττει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, όμως αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία. Υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, το Σάββατο  ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, που έχει το οπτικοακουστικό υλικό στη διάθεσή του, καταγράφει τη διαδικασία της φερόμενης δωροληψίας.

Facebook Comments