Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες και μετά τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα τα οποία ενισχύουν τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του δ’ τριμήνου.

Ο δείκτης  Dow Jones ^DJI+0,62% ενισχύεται 0,59%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,46% και ο δείκτης Nasdaq ^IXIC+0,53% κινείται 0,55% υψηλότερα.

Η Wall Street έκλεισε με απώλειες χθες,  με τον S&P 500 να υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον κλάδο των υπηρεσιών.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε στα 34,25 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο από 39,33 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο, αγγίζοντας έτσι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2009.

Οι αμερικάνικες εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 0,9% το Νοέμβριο στα 194,86 δισ. δολάρια αγγίζοντας νεό ρεκόρ, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,4% στα 229,11 δισ. δολάρια.

Η σημαντική αυτή μείωση του ελλείμματος αναμένεται να ενισχύσει το ΑΕΠ δ’ τριμήνου κι έτσι πλέον η εκτίμηση τοποθετείται στο 2,5%, όπως σημειώνει ο Πίτερ Μπούκβαρ, επικεφαλής αναλυτής της Lindsey Group.

Ο επικεφαλής της Fed στη Βοστόνη, Έρικ Ρόζενγκρεν, δήλωσε πως οι ενδείξεις από το μέτωπο της αγοράς εργασίας οδηγούν στο συνμπέρασμα ότι η Fed θα διατηρήσει την υποστηρικτική προς την οικονομία νομισματική της πολιτική και θα μειώσει τα μέτρα τόνωσης αργά αλλά σταθερά.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αύριο, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν περαιτέρω πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για tapering, καθώς και ενδείξεις για το πόσο γρήγορα η ομοσπονδιακή τράπεζα θα μειώσει το πρόγραμμα τόνωσης.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή.

Οι μετοχές της JP Morgan υποχωρούν 0,81% μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ότι η τράπεζα θα καταβάλλει το ποσό των 1,7 δισ. δολαρίων ως διακανονισμό για το σκάνδαλο Μάντοφ.

Facebook Comments