Θα επιστρέψω την άλλη εβδομάδα από το εξωτερικό και θα δώσω εξηγήσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Άγγελος Φιλιππίδης, – πρώην Διοικητής του ΤΤ – ο οποίος είναι ένας από τα 15 άτομα εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή διαφθοράς, Νικόλαο Ανδρεάδη για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων από το ΤΤ.

Όπως ανέφερε στην έκθεση Blackrock το ΤΤ είχε 5% κόκκινα δάνεια, ενώ οι αποκαλούμενες συστημικές είχαν κόκκινα δάνεια σε ποσοστό 18% με 24,5%.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί το ΤΤ που άνηκε στο κράτος, είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια
και είχε τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια, δεν χαρακτηρίστηκε συστημική τράπεζα και χαρακτηρίσθηκαν οι άλλες τράπεζες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι θα ήθελε η ανάκριση του να γίνει με ανοιχτή την κάμερα, ώστε να μπορέσει να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ενώ σημείωσε ότι όλα τα δάνεια είχαν αποφασιστεί ομόφωνα, ήταν νόμιμα και θα τα ξαναέδινε αν γύριζε ο χρόνος πίσω.

Είπε ακόμα ότι είχε ζητήσει χάρη, όπως ανέφερε, από την ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης, να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, αλλά αντ΄ αυτού ενημερώθηκε για τα εντάλματα.

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ εκδόθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς, Νικόλαο Ανδρεάδη15 εντάλματα σύλληψης εναντίον κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας αλλά και πρώην μελών της διοίκησης του ΤΤ, για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων από το ΤΤ.

Το σύνολο των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση είναι πολύ μεγαλύτερο.

Μεταξύ άλλων εντάλματα έχουν εκδοθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – για τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Αλφα», Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος εισήχθη και νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο, τους πρώην διοικητές του ΤΤ, Άγγελο Φιλιππίδη και Κλέωνα Παπαδόπουλο, τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα – για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα καθώς είναι κάτοικος Λονδίνου – και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα και τον Μάριο Βαρότση, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΤΤ, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη συλληφθεί.

Κύκλοι του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, αναφέρουν ότι το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου, ενώ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του κ. Κοτνομηνά Δήμος Βερύκιος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία, οι προσωπικές εγγυήσεις που έχει δώσει ο κ. Κοντομηνάς είναι μεγαλύτερες απο τα δάνεια και εξήγησε ότι ο κ. Κοντομηνάς είχε μπει στο νοσοκομείο απο προχθές με λοίμωξη του αναπνευστικού και όχι χθες όταν βγήκαν τα εντάλματα.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν μετά την ολοκλήρωση εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς για δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από το ΤΤ χωρίς την τήρηση του νόμου.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Facebook Comments