Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς στη βόρεια Ζάκυνθο. Όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με οχήματα του στρατού δημιουργούσαν αντιπυρικές ζώνες για να μην φτάσει η φωτιά στο χωριό Μαριές.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ενώ στο σημείο επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 37 οχήματα.

Από την Κυλλήνη έφτασαν τη νύχτα 15 πυροσβεστικά οχήματα και άλλα 5 αναμένονται σήμερα από την βόρεια Ελλάδα. Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο χωριό Αναφωνήτρια από όπου ξεκίνησε η φωτιά έχουν καεί ελαιόδεντρα, ζώα, σπίτια, ένα εστιατόριο και κτηνοτροφικές μονάδες.
 

Νωρίτερα:

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε στην Ζάκυνθο, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές, Ορθωνιές αλλά και Βασιλικό, το μεσημέρι του Σαββάτου δεν τέθηκε υπό έλεγχο.

Το σημαντικότερο πύρινο μέτωπο αυτή την στιγμή εντοπίζεται στην περιοχή Μαριές με τις φλόγες να κατακαίνε δάση πεύκης και υπεραιωνόβιους ελαιώνες.

«Η εικόνα είναι πάρα πολύ άσχημη εικόνα. Είμαστε όμως καλύτερα από χθες το βράδυ. […] Δεν κινδυνεύει κανένα χωριό» είπε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Το ευτυχές είναι πως στο νησί σήμερα δεν πνέουν τόσο ισχυροί άνεμοι, ενώ ήδη με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα κατάσβεσης ενώ αναμένεται να φτάσουν στο νησί κλιμάκια από όλη την χώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Χθες, στην περιοχή της Αναφωνήτριας καταστράφηκε ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.

Facebook Comments