…Και τώρα έρχονται τα πρόστιμα. Η οικογένεια Στασινόπουλου το ζύγισε από εδώ, το ζύγισε από εκεί  και κατέληξε στο ότι συμφέρει το πρόστιμο από το να βγάλει τις θυγατρικές από το ταμπλό και το κάδρο…

…Μετά την ΕΛΒΑΛ και την ΕΤΕΜ, όχι στη δημόσια πρόταση της Viohalco S.A.  είπαν και οι μέτοχοι σε ΧΑΛΚΟΡ, Ελληνικά Καλώδια και Σιδμα.

…Ο διευθύνων σύμβουλος της Σιδμα, κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, σημείωσε πως τυχόν υποβολή δημόσιας πρότασης θα έβλαπτε ενδεχομένως την εταιρία γιατί θα μπορούσε υπό ορισμένες συνθήκες να της στερήσει τη δυνατότητα άντλησης νέων κεφαλαίων στο μέλλον από την αγορά.

…Χθες προβλέψαμε ότι η αγορά, παρά τις διακυμάνσεις έχει ορμή.

…Επίσης, προβλέψαμε ότι έρχονται οι τράπεζες… Και μας επιβεβαίωσε η ανάλυση της JP Morgan.  Με σύσταση “overweight” για την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς και “underweight” για την Εθνική Τράπεζα αρχίζει εκ νέου κάλυψη των τριών τραπεζών η JPMorgan, θέτοντας τιμή στόχο για την Alpha Bank το 0,84 ευρώανά μετοχή, για την Πειραιώς τα 2 ευρώ και για την Εθνική τα 3,92 ευρώ.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως τα κέρδη των τριών κορυφαίων τραπεζών θα διαμορφωθούν στα 3,8 δισ. ευρώ το 2017, περίπου 30% υψηλότερα από τα προ κρίσης κέρδη των 2,9 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν το 2007. Συγκεκριμένα, προβλέπει πως τα κέρδη της Πειραιώς θα φτάσουν στο 1,3 δισ. ευρώ (+165% σε σχέση με το 2007), της Alpha Bank στο 1,2 δισ. ευρώ(52%), ενώ της Εθνικής θα υποχωρήσουν κατά 18% στο 1,3 δισ. ευρώ.

 

ΧΣ

Facebook Comments