Η ανάρτηση στο taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ήταν αρκετή για ορισμένους χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να θυμηθούν πρωτοσέλιδα της Αυγής η οποία τασσόταν σε κάθε ευκαιρία κατά του συγκεκριμένου φόρου.

Η εφημερίδα τότε ακροβατούσε μεταξύ κατακραυγής και νομικών… συμβουλών προς τους πολίτες προκειμένου να μην τον πληρώσουν.

Τρία χρόνια μετά, θυμόμαστε το πρωτοσέλιδο της Αυγής από τις 26 Αυγούστου 2014 με τίτλο «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ». Τι κι αν ο ΕΝΦΙΑ πλέον είναι η ναυαρχίδα της κυβέρνησης προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γίνεται; Σημασία έχει πως ο φόρος είναι εδώ και δεν λέει να φύγει.

Ας θυμηθούμε όμως την εποχή που η Αυγή έβγαινε με τα πρωτοσέλιδα της και έλεγε στους πολίτες πως να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ακολουθώντας τις τότε αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κοινωνική απαίτηση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»

AugiI-3 Ο «αμαρτωλός» ΕΝΦΙΑ και τα πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η Αυγή

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την Παρασκευή 22 Αυγούστου του 2014.

«167 εκατ. λιγότερα σε έξι δόσεις η… διόρθωση του ΕΝΦΙΑ»

AugiI-2 Ο «αμαρτωλός» ΕΝΦΙΑ και τα πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η Αυγή

Στο πρωτοσέλιδο της το Σάββατο 23 Αυγούστου του 2014 η Αυγή τόνιζε πως τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ ήταν μειωμένα και ότι θα τον πληρώναμε σε έξι δόσεις. Ειρωνεία; Σήμερα τον ΕΝΦΙΑ τον πληρώνουμε σε 5 δόσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις αυξημένο.

«Στην κόλαση του ΕΝΦΙΑ»

AugiI-1 Ο «αμαρτωλός» ΕΝΦΙΑ και τα πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η Αυγή

Την Κυριακή 24 Αυγούστου η εφημερίδα είχε τίτλο: Στην κόλαση του ΕΝΦΙΑ και εξηγούσε πως είναι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση του. 2,5 χρόνια μετά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο φόρος παραμένει.

«ΕΝΦΙΑ: Φιάσκο οι περιβόητες «βελτιώσεις»»

AugiI Ο «αμαρτωλός» ΕΝΦΙΑ και τα πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η Αυγή

Στις 27 Αυγούστου του ίδιου έτους η Αυγή έκανε λόγο για φιάσκο στις ρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά τότε για την μείωση του. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για την μείωση ή την ελάφρυνση του.

«Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» και bonus… «Ακρίβεια λόγω ΦΠΑ 19%»

14191430_10157348952865564_794140910_o Ο «αμαρτωλός» ΕΝΦΙΑ και τα πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η Αυγή

Για το τέλος το πρωτοσέλιδο από την Αυγή στις 26 Αυγούστου 2014 που δίνει οδηγίες στους πολίτες  για το πώς να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο βλέπουμε με μεγάλα γράμματα και για την ακρίβεια λόγω του ΦΠΑ στο 19%. Σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο ΦΠΑ είναι στο 24%.

Facebook Comments