Με εντάλματα που εξέδωσε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλής, συνελήφθησαν σήμερα ο Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, Γιάννης Μπέλτσιος.

Τα εντάλματα αφορούν τις μίζες των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα, την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σ. Εμμανουήλ, κατηγορείται ότι πήρε «μίζα» ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση της σύμβασης των υποβρυχίων – όπως προκύπτει από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και μαρτυρικές καταθέσεις.

Ο Γιάννης Μπλέτσιος, απο την πλευρά του, κατηγορείται ότι πήρε χρήματα απο την γερμανική εταιρεία Ferrostaal AG, η οποία ανέλαβε την κατασκευή 4 υποβρυχίων στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σύμβασης 012Β/00. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δόθηκαν απο τον κ. Μπέλτσιο στον τότε υπουργό, Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο κ. Μπέλτσιος έχει κατονομαστεί ως διακινητής μεγάλων ποσών «μαύρου» χρήματος στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Τους δύο συλληφθέντες κατονομάζει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών και νυν προφυλακισμένος για την υπόθεση, Αντώνης Κάντας.

Facebook Comments