Κατά των πρόωρων εκλογών και της διεξαγωγής τους μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «Βήμα FM».

Κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μιλήσει δημόσια για τριπλές εκλογές και είναι μία άποψη που δεν βρίσκει τον ίδιο σύμφωνο, δήλωσε ο υπουργός. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ζημιωθεί από το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι σταθεροί εκλογικοί κύκλοι που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο κλείσιμο φορέων του δημοσίου τομέα, λέγοντας ότι κάποιοι δεν είναι απαραίτητοι, είτε επειδή έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, είτε επειδή υπάρχουν δομές του κεντρικού κράτους που μπορούν να επιτελέσουν την ίδια αποστολή. Αναρωτήθηκε γιατί να υπάρχουν φορείς που κάνουν την ίδια δουλειά και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, οπότε και προχωρούν καταργήσεις.

Όπως σημείωσε, σε όσους φορείς κλείνουν, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με σχέση δημοσίου δικαίου θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με καθεστώς αορίστου χρόνου θα απομακρυνθούν. Όσον αφορά στις απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί για το 2013-2014 με την τρόικα, επανέλαβε ότι αφορούν συνολικά στο 2% των εργαζομένων του Δημοσίου.

Facebook Comments