Γερμανία: Στο 1,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός το Μάρτιο

3 λεπτά ανάγνωση
2 Απριλίου 2013

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε σε νέα χαμηλά 2ετίας το Μάρτη. Οι τιμές καταναλωτή ανακοινώθηκαν ενισχυμένες κατά 1,4% σε σχέση με το Μάρτιο του 2012, πάνω από τις εκτιμήσεις για μέτρηση στο 1,3%, αν και χαμηλότερα από τον ετήσιο πληθωρισμό του 1,5% το Φεβρουάριο. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 0,5%.

Οι τιμές της ενέργειας σημείωσαν άνοδο 0,5% σε ετήσια βάση το Μάρτη, αρκετά χαμηλότερα από τον συνολικό δείκτη. Οι τιμές των τροφίμων ενισχύθηκαν κατά 3,7% από το Μάρτιο του 2012, πάνω από το 3,1% τον Φεβρουάριο.

Το νέο χαμηλό στον πληθωρισμό της Γερμανίας αντανακλά το χαμηλό 2ετίας στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης στο 1,8% το Φεβρουάριο. Η ΕΚΤ προβλέπει διατήρηση του πληθωρισμού κάτω από τον στόχο του 2% τους επόμενους μήνες. Μια περαιτέρω πτώση στον πληθωρισμό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ευρώ.

Το EURUSD διαπραγματεύεται κάτω από το 1,2850 και μπορεί να συναντήσει αντίσταση στον ΚΜΟ 200 ημερών στο 1,2880. Πιθανή στήριξη στην μακροπρόθεσμη γραμμή στήριξης γύρω από το 1,2820.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Done deal» η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ – Ενισχύονται οι δημοσιονομικοί φόβοι

H αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι το πιο πιθανό

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Μάϊο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ενισχύθηκε τον Μάιο και διαμορφώθηκε στις

Το Brent «σκαρφάλωσε» πάνω από τα $98 – Νέες ανησυχίες για πληθωρισμό και καύσιμα

Νέα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το Brent