Την υπόθεση της ρύπανσης από το ναυάγιο του Δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη II» έφερε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αίτημα που ήδη υπέβαλε το Υπουργείο, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο ελληνικός λαός για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση.

Την ταχύτατη και αποτελεσματική επέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το ναυάγιο του Δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη II», σημείωσαν και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προσκλήθηκαν σε ειδική σύσκεψη, που συγκλήθηκε στο ΥΝΑΝΠ προς ενημέρωσή τους, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Β Υπαρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Παρασκευάς, ο Διευθυντής Κλάδου Ναυτιλιακής Πολιτικής Υποναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Καλογείτων, ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Αλέξανδρος Λαγουρός, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Λεοντάρας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μαρκουλάκης.

Εκ μέρους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης και ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου Μιλτιάδης Θεοδότος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα η εκπρόσωπος από την Διεύθυνση Υγειονομικών Ελέγχων της Περιφέρειας κ. Πεφάνη, ο εκπρόσωπος της εταιρίας “Όμιλος Επιχειρήσεων Σπανόπουλος” Μιχάλης Σπανόπουλος, καθώς και η δικηγόρος της πλοιοκτήτριας εταιρείας «AGIA ZONI II Ναυτική Εταιρία» του δεξαμενόπλοιου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, δικηγόρος Χριστίνα Σφαέλου.

Facebook Comments