Γενική εικόνα
Ο αμερικανικός δείκτης έκλεισε σε θετικό έδαφος για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα και σε νέο ιστορικό υψηλό στις 1.858,25 μονάδες. Η θεαματική αντιστροφή από τα χαμηλά των 1.739 μονάδων και η επιμονή των αγοραστών κοντά στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα, οδήγησαν τελικά σε μια νέα ανοδική διάσπαση και σε υψηλά ημέρας στις 1.866,50 μονάδες. Ο S&P 500 τείνει να κινείται χαμηλότερα και στη συνέχεια να αντιδρά επιθετικά κερδίζοντας όλο το χαμένο έδαφος.

Το άνοιγμα της Δευτέρας βρήκε τον S&P 500 με ένα δυνατό gap down εξαιτίας της έντασης στην Ουκρανία. Με τα χαμηλά στις 1.837,00 μονάδες και μια αποτυχημένη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, ο S&P 500 αναμένεται να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα. Δεν αναμένουμε νέα υψηλά όσο η ένταση στην Ουκρανία θα παραμένει στο προσκήνιο.

Μακροοικονομικά στοιχεία
Τα μακροοικονομικά στοιχεία, είναι ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τον αμερικανικό δείκτη. Πλέον, κάθε αρνητικό στοιχείο για την αμερικανική οικονομία θα οδηγεί και σε άνοδο του S&P 500 αφού θα αυξάνονται οι πιθανότητες για επιβράδυνση του tapering. Περισσότερο έγκυρες ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, θα έχουμε μετά από την ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων.

Τεχνική Ανάλυση
Το gap down του S&P 500 φέρνει τις 1.845 μονάδες ως ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης. Κλείσιμο πάνω από αυτά τα επίπεδα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, θα ανοίξουν το δρόμο για νέα επιστροφή στα υψηλά. Αντιστάσεις-στόχοι εντοπίζονται στις 1.864, στις 1.876 και στις 1.889 μονάδες. Η κρισιμότερη στήριξη εντοπίζεται στις 1.830 μονάδες.

Facebook Comments