Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους 23-24/9

3 λεπτά ανάγνωση
22 Σεπτεμβρίου 2017

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  

Θέμα των εκδηλώσεων για τη διετία 2017-2018 είναι οι «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», δηλαδή:

«Πόλεις παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για ιστορίες «σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Οι πόλεις αποκαλύπτονται μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές. Μέσα από βιβλία και φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια και χορούς, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια», σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η COSMOTE TELEKOM αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας

Με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μάς συνδέει η COSMOTE TELEKOM, αξιοποιώντας

ΥΠΠΟΑ: Ζώα συντροφιάς σε περισσότερους από 120 αρχαιολογικούς χώρους

Για την είσοδο σε ζώα συντροφιάς, σε συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, υπό όρους

Ελεύθερη η είσοδος σήμερα σε όλα τα μουσεία

Ελεύθερη η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που