ΔΕΗ: Ιδρύει θυγατρική εταιρεία στην Τουρκία

1 λεπτό ανάγνωση
5 Μαΐου 2014

Την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας, με έδρα την Τουρκία, στην οποία η ΔΕΗ ΑΕ θα κατέχει το 100% των μετοχών της, γνωστοποίησε η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της εταιρείας είναι η εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 2.000.000 τουρκικές λίρες (ή περίπου 686.000 ευρώ).

Η νέα θυγατρική βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης από την αντίστοιχη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Τουρκίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ίδρυση της θυγατρικής εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής της εταιρείας για είσοδο σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο ΔΕΗ MiniPark στον Σταθμό Λαρίσης

To ΔΕΗ MiniPark στον Σταθμό Λαρίσης, στη συμβολή των οδών Ακακίου 4

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν τρέφω αυταπάτες, το μείζον ζήτημα με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’όλης συνέντευξης