Δραγασάκης: Ο λόγος στον λαό σε περίπτωση αδιεξόδου

3 λεπτά ανάγνωση
29 Απριλίου 2015

Ως μια «απόρροια της εμπειρίας που αποκτήθηκε όλο αυτό το διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Αν.Ελ.» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό της ομάδας που διαπραγματεύεται το ελληνικό χρέος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει σε μια μίνιμουμ συμφωνία, ωστόσο «σε περίπτωση αδιεξόδου, υπάρχει η λύση της προσφυγής στο λαό».

Σημείωσε ακόμα πως εκτίμησή του είναι ότι η συμφωνία θα είναι εφικτή μέχρι τις αρχές Μαΐου, ενώ τόνισε πως «Προέχουν οι ανάγκες των πολλών», όσον αφορά την καθυστέρηση στη μετατόπιση των εταίρων από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
Έκανε λόγο «για μηχανισμό ασφυξίας, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση» και για «μεροληπτική και σκόπιμη στάση της ΕΚΤ.»


Όσον αφορά τη συμφωνία, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως «Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως “οποιαδήποτε λύση”. Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Κλείνοντας η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει η μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού