Για την υποβάθμιση επτά αυστριακών τραπεζών προειδοποιεί η S&P

2 λεπτά ανάγνωση
11 Ιουνίου 2014

Σε υποβάθμιση επτά αυστριακών τραπεζών προειδοποιεί ότι ενδέχεται να προχωρήσει το προσεχές τρίμηνο η S&P, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κουρέψει» ομολογιούχους (bail in).

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει νομοσχέδιο με το οποίο «κουρεύονται» οι κάτοχοι ομολόγων αξίας 900 εκατ. ευρώ της κρατικοποιημένης Hypo Alte.

Η S&P κρίνει ότι η κίνηση αυτή παραπέμπει σε εξασθένηση της κρατικής στήριξης προς τις συστημικά σημαντικές τράπεζες και γι αυτό εξέδωσε προειδοποίηση επερχόμενης υποβάθμισης (CreditWatch negative) για τους ομίλους Erste και Raiffeisen, καθώς και για την αυστριακή θυγατρική της UniCredit.

Στο σημερινό διεθνές περιβάλλον των εξαιρετικά υψηλών τιμών στα ομόλογα, η ενεργοποίηση της ρήτρας του bail in και ενδεχόμενες υποβαθμίσεις από οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης θα μπορούσαν να δώσουν την αφορμή για το σκάσιμο της «φούσκας».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο μεγάλοι καταλύτες που θα ωθήσουν το Euronext Athens σε νέα υψηλά

Μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου και των placements, το ενδιαφέρον των

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις 2.374 μονάδες – Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Με περιορισμένες μεταβολές και διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΕΗ και τράπεζες εκτόξευσαν το Χρηματιστήριο κόντρα στην Ευρώπη

Με νέα ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.