Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου

Πιθανή η αύξηση της μεταβλητότητας κατά τη σημερινή συνεδρίαση

4 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουλίου 2014

Το σημερινό οικονομικό ημερολόγιο είναι ιδιαίτερα «βαρύ» με τις δυο σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις να είναι η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και κυρίως η ομιλία του Mario Draghi και η ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας εκτός αγροτικού τομέα (NFPs). Πρόκειται για ανακοινώσεις οι οποίες αναμένεται να αυξήσουν κατακόρυφα τη μεταβλητότητα στο Forex.

  • Σε υψηλά 15 μηνών ο δείκτης υπηρεσιών PMI της Κίνας, στις 53,1 μονάδες.
  • Νέα ισχυρή πτώση για το AUD/USD μετά τις δηλώσεις Stevens ότι οι επενδυτές υποεκτιμούν την πιθανότητα μιας σημαντικής πτώσης για το AUD.
  • USD/JPY και USD/CAD δείχνουν να βρίσκουν σημαντική στήριξη πριν από την ανακοίνωση των NFPs.
  • Η ομιλία Draghi αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ανάλυση αγοράς

USD/JPY – Άνοιγμα: 101,51 Υψηλό: 101,83 Χαμηλό: 101,40 Κλείσιμο: 101,86

Η ισοτιμία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης εξαιτίας της ανακοίνωσης των NFPs. Πρόκειται για το καλύτερο ζεύγος αν κάποιος θέλει να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Η αύξηση της μεταβλητότητας θεωρείται δεδομένη ενώ σε περίπτωση που η ανακοίνωση προκαλέσει θετική έκπληξη, η άνοδος θα είναι ιδιαίτερα έντονη. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν αποκλείεται να δούμε μια νέα επιστροφή στα 101,20 γεν την οποία θα θεωρήσουμε σημαντική ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις καθώς θεωρούμε ότι η ισοτιμία δε θα βγει εκτός του ήδη διαμορφωμένου εύρους.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

101,50                  101,85
101,30                  102,10
101,15                  102,30
100,90                  102,75

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Goldman Sachs και Morgan Stanley προειδοποιούν για πτώση 20% στις αγορές μετά το ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης

Μήνυμα συγκράτησης έστειλαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman Sachs και της Morgan

Η ΕΚΤ κρατά σταθερά τα επιτόκια – Η Ευρωζώνη δείχνει αντοχή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο: Απώλειες άνω του 1% ενόψει Fed

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το