Η Ελλάδα αντιστάθηκε σθεναρά στις κλήσεις να εξετάσει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, την στιγμή που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε ότι ο ρυθμός των «διορθωτικών κινήσεων» στα οικονομικά της χώρας επιβραδύνεται, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο Bloomberg, μετά το χθεσινό Eurogroup.

Η Ελλάδα έχει αποκλείσει την περαιτέρω βοήθεια – η οποία θα ερχόταν με μια άλλη σειρά από προϋποθέσεις – μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Τρόικας, η Ελλάδα μπορεί να την χρειαστεί ούτως ή άλλως, δήλωσε από την πλευρά του αξιωματούχος της ΕΕ.

Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί περαιτέρω έκτακτη βοήθεια, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έλλειμμα χρηματοδότησης, δεν μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς και έχει μείνει πίσω στις δεσμεύσεις της για την αναμόρφωση της οικονομίας, δήλωσε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις ανησυχίες της Τρόικας υπογράμμισε η προειδοποίηση Ντράγκι στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να υποθέσει ότι οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Αυτό που διακυβεύεται είναι η ικανότητα Ελλάδα να κερδίσει την ελάφρυνση του χρέους από τους πιστωτές της ευρωζώνης. Αυτή η διαγραφή είναι η κύρια ανταμοιβή που μπορεί να προσφέρει η Τρόικα αν η Ελλάδα ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά μπορεί και να την αποσύρει εάν δεν πιάσει τους στόχους.

Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί περαιτέρω έκτακτη βοήθεια, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έλλειμμα χρηματοδότησης, δεν μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς και έχει μείνει πίσω στις δεσμεύσεις της

Η Τρόικα απαιτεί από την Ελλάδα να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις αντί να βασίζεται στις εύθραυστες και αδύναμες σχέσεις της με τις αγορές, δήλωσε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει κενό χρηματοδότησης το 2015 ύψους 12 δισ. ευρώ, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα χρήματα που θα αντλήσει από πιθανές εκδόσεις ομολόγων, κατέληξε.

Facebook Comments