Oι αρχές των ΗΠΑ ξεκίνησαν συζητήσεις με τις γερμανικές τράπεζες Commerzbank AG και Deutsche Bank για την διευθέτηση υποθέσεων που αφορούν σε συναλλαγές με χώρες που βρίσκονται στην “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ, είπε πηγή με γνώση των ερευνών.

Η συζητήσεις έχουν μόλις ξεκινήσει και δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρο πότε θα υπάρξει συμφωνία, είπε στο Reuters η πηγή.

Η Deutsche Bank και η Commerzbank δεν θέλησαν να προβούν σε σχόλια.

Η εφημερίδα New York Times Δημοσίευσε πρώτη ότι διεξάγονται συνομιλίες με την Commerzbank που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Η Commerzbank κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές ότι διακινούσε κεφάλαια μέσω των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ για λογαριασμό εταιριών στο Ιράν και το Σουδάν. Θα μπορούσε να καταβάλει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα, είχε αναφέρει η New York Times.

Ένας συμβιβασμός με την Commerzbank, την δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, θα άνοιγε τον δρόμο για μία ξεχωριστή διευθέτηση με την Deutsche Bank.

Την περασμένη εβδομάδα ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος BNP Paribas SA δήλωσε την ενοχή του σε δύο περιπτώσεις και συμφώνησε να καταβάλει 9 δισ. ευρώ για παραβίαση των κυρώσεων που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ σε βάρος του Σουδάν, της Κούβας και του Ιράν.

Η Commerzbank έχει προχωρήσει σε προβλέψεις ύψους 934 εκατ. ευρώ για νομικούς κινδύνους.
 

Facebook Comments