Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας, από τις αρχές του 2013, τα μακροοικονομικά νέα από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με αποτέλεσμα οι μετοχές να έχουν κάθε λόγο να κινηθούν ανοδικά. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία για την ανεργία και τις νέες θέσεις εργασίας έδειξαν πολύ μεγάλη βελτίωση και αυτό είχε μεγάλο θετικό αντίκτυπο στη Wall Street.

Θα συνεχίσει η πραγματική οικονομία να ανεβάζει τις μετοχές;

Η Wells Capital Management, απαντά με μιααμερικανική χρηματιστηριακή παροιμία: ποτέ μην πιάνεις ένα μαχαίρι που πέφτει και ποτέ μη στέκεσαι μπροστά από ένα φορτωμένο τρένο. Η WCM αναγνωρίζει ότι υπάρχουν εμπόδια στην αγορά μετοχών αλλά αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Οι αποδόσεις των ομολόγων είναι χαμηλές, η νομισματική πολιτική παραμένει χαλαρή, οι αποτιμήσεις είναι υψηλές αλλά απέχουν από τα ιστορικά επίπεδα και παρά το γεγονός ότι το επενδυτικό συναίσθημα είναι θολό, σίγουρα δεν υπάρχει παράλογη ευφορία.

Μην αφήσετε τη διόρθωση να σας στερήσει το υπόλοιπο ράλι

Η WCM εκτιμά ότι η πορεία των μετοχών και των ομολόγων θα είναι μια πολύ δυνατή πρόκληση τους επόμενους μήνες. Παρόλα αυτά, είναι φανερό ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει μια διόρθωση από υψηλά επίπεδα που βρισκόμαστε. Σε καμία περίπτωση, τονίζει η WCΜ, αυτό δε θα πρέπει να μας πανικοβάλει και να χάσουμε το υπόλοιπο ράλι αυτής της ισχυρά ανοδικής αγοράς.

Αν και αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές, έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, τονίζει η WCM και αναρωτιέται: οι επενδυτές θα πρέπει να ανησυχούν για μια διόρθωση 10% από τα τρέχοντα επίπεδα (περίπου από τις 2.000 μονάδες στις 1.800) ή για ένα μια κίνηση προς τις 3.000 μονάδες τα επόμενα χρόνια;

Τέλος η WCM ανακεφαλαιώνει τις εκτιμήσεις της για τις αγορές και για την αμερικανική οικονομία. Βλέπει ανάπτυξη 3,0% για το 2014 με την ανεργία να πέφτει κάτω από το 6,0% και τη χρήση της παραγωγικής δυναμικότητας να ξεπερνά το 80%. Ο πληθωρισμός θα σημειώσει άνοδο και αυτό θα αυξήσει τις πιέσεις προς τη Fed.

Οι αναλυτές της εταιρείας προβλέπουν άνοδο των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων στο 3,50% γεγονός που θα προκαλέσει πτώση των μετοχών. Η WCP θεωρεί ότι η μακροπρόθεσμη εικόνα για τις μετοχές παραμένει ελκυστική και ότι δεν θα ξαφνιαστεί από μια διόρθωση εντός του δεύτερου εξαμήνου. Απαραίτητη θεωρείται η διαφοροποίηση σε διεθνείς αναπτυγμένες αγορές.

Facebook Comments