Άλλο το Χ.Α., άλλο οι τράπεζες

4 λεπτά ανάγνωση
15 Απριλίου 2013

Κίνηση απεμπλοκής από τα χαμηλά των 905 μονάδων, παρατηρείται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας.

Με τις απώλειες του τραπεζικού κλάδου να έχουν σταθεροποιηθεί πάνω από το 3,5%, οι υπόλοιπες μετοχές του 25άρη, μάλλον ανακάμπτουν,  κάτι που αποτυπώνεται στην αγορά, με τον γενικό δείκτη να κινείται στην περιοχή των 925 μονάδων, μειώνοντας αισθητά τις αρχικές απώλειες, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο ο δείκτης να κινηθεί σε θετικό πεδίο μέχρι το κλείσιμο.  ΟΤΕ και ΔΕΗ καταγράφουν κέρδη πάνω από 1,5%, ενώ διευρύνονται τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, άνω του 8%, μετά το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Ιντραλότ.

Κέρδη άνω του 2% σημειώνει η μετοχή της Motor Oil, αλλά και η Alpha Bank, η οποία, όπως όλα δείχνουν έχει την υποστήριξη ισχυρών funds του εξωτερικού.

Κατά τα άλλα, βαρίδι για την αγορά αποτελούν οι απώλειες στην Εθνική, τη Eurobank και τον ΟΠΑΠ. Δυσκολίες αντιμετωπίζουν ΕΤΕ και Eurobank, στο να καλύψουν το όριο του 10% που απαιτείται για συμμετοχή των ιδιωτών, εξαιτίας της αρνητικής καθαρής τους θέσης. Πτώση σχεδόν κατά 4% για τον ΟΠΑΠ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον δεν αναμένεται τόσο μεγάλο από τα επενδυτικά σχήματα για την απόκτηση του 33%. 

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 43 εκατ. ευρώ. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες

Με ισχυρή ανοδική αντίδραση επέστρεψαν οι αγοραστές στη Λεωφόρο Αθηνών.

Όμιλος ΔΕΗ: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ για τη δυναμική τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ– «Μετασχηματίζοντας την Ενεργειακή Τιμολόγηση:

Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των φωτοβολταϊκών ισχύος 2,13 GW στη Δυτική Μακεδονία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των φωτοβολταϊκών σταθμών του Ομίλου ΔΕΗ σε Αμύνταιο