“Η Malaysian Airlines δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει με τη σημερινή της μορφή, αν δεν σημειωθούν αλλαγές”  αναφέρει στο Bloomberg, ο αναλυτής της Malayan Banking, Mohshin Aziz, σημειώνοντας ότι στην 100χρονη ιστορία της αεροπλοΐας καμιά άλλη αεροπορική εταιρεία, πλην της Malaysian, δεν αντιμετώπισε ποτέ δύο πρωτοφανείς τραγωδίες σε διάστημα λίγων μηνών.

Η μετοχή της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Μαλαισίας έχει κατρακυλήσει, σημειώνοντας πτώση 11,11% σε ένα μήνα και 35,48% το τελευταίο εξάμηνο. Τον περασμένο Μάρτιο (8/3) συνέβη η πρώτη τραγωδία, όταν ένα  Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε ενώ ταξίδευε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Tο πρώτο τρίμηνο του 2014, οι ζημίες ανήλθαν σε 443 εκατομμύρια ρίνγκιτ (ή 137 εκατ. δολάρια), σημειώνοντας απώλειες για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Οι συνολικές ζημίες των τελευταίων τριών ετών ανέρχονται σε 1,3 δισ. δολάρια. Καθημερινά, η εταιρεία χάνει 1,6 εκατ. δολ. κι έχει απωλέσει το 1/3 της αγοραίας αξίας της φέτος.

Η πορεία της μετοχής το τελευταίο 6μηνο:

Facebook Comments