“Δεν είναι δουλειά μου να υποθέσω το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, νομίζω όμως ότι είναι δουλειά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη να αφήσει τους θεσμούς να λειτουργήσουν και να μπορέσει η Δικαιοσύνη να μας πει τι έχει γίνει και αν έχει γίνει”, δήλωσε, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 fm”, για το έργο της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση Novartis.

“Πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσει η επιτροπή, με βάση τις διαδικασίες της και τη Δικαιοσύνη και να εξιχνιάσει ό,τι υπάρχει”, είπε ο κ. Ζαχαριάδης, προσθέτοντας ότι εφόσον διαπιστωθεί τι έχει γίνει “τότε όλες οι υγιείς δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, να πέσουν πάνω και να βοηθήσουν με θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν ποτέ αυτά”.

“Η υπόθεση των όποιων σκανδάλων και η έρευνα και η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος είναι υγεία για το πολιτικό σύστημα, δεν πρέπει να τη φοβόμαστε. Αυτό το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με υπόνοιες και με σκιές. Να δούμε πού υπάρχουν προβλήματα, αν υπάρχουν προβλήματα και τι προβλήματα είναι αυτά, να αποδοθούν οι ευθύνες, για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να γυρίσει σελίδα. Δεν μπορεί να γυρίσει το πολιτικό σύστημα σελίδα, εάν πλανάται πάνω από την κοινωνία, μέσα στα καφενεία, στις συζητήσεις, στα τραπέζια ότι υπάρχει μία γενική συγκάλυψη, ότι όλοι μαζί τα κλέψανε, ότι όλοι μαζί τα φάγανε, ότι όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες”, εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης.

Facebook Comments