Περίπου το ένα τέταρτο των 20.000 υπαλλήλων της Malaysia Airlines θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της ζημιογόνου αεροπορικής εταιρείας.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα περιλαμβάνει περικοπές δρομολογίων, καθώς και την απόλυση 5.000-6.000 εργαζομένων, όπως αναφέρει το Reuters.

O κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου στον αερομεταφορέα, το κρατικό ταμείο της Μαλαισίας, Khazanah Nasional Bhd, αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της επιχείρησης στις 28 Αυγούστου. Το Khazanah, το οποίο κατέχει το 69,37% της αεροπορικής εταιρείας, επισήμως γνωστής ως Malaysian Airline System Bhd (MAS), δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της MAS σε μία συμφωνία ύψους 435 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η MAS θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου στις 28 Αυγούστου όπου αναμένεται να σημειώσει διεύρυνση των ζημιών. Η MAS αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τότε που εξαφανίστηκε η πτήση MH370 τον Μάρτιο, γεγονός το οποίο έστειλε την εταιρεία στη χειρότερη τριμηνιαία της απόδοση τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα προβλήματά της εμβάθυναν στις 17 Ιουλίου όταν η πτήση MH17 καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία, όπου και σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες.

Αν και η περικοπή 5.000-6.000 θέσεων εργασίας θα σηματοδοτήσει μια δραστική μείωση του μεγέθους της επιχείρησης, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι μεγάλο κομμάτι του προσωπικού θα απορροφηθεί σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις.

Facebook Comments