ΕΥΔΑΠ: Κάμψη τζίρου στο α’ εξάμηνο

2 λεπτά ανάγνωση
29 Αυγούστου 2014

Μειωμένος ήταν ο τζίρος της ΕΥΔΑΠ στο πρώτο εξάμηνο του 2014, εξαιτίας της εφαρμογής των νέων χαμηλών τιμολογίων για τους καταναλωτές και της μείωσης της ζήτησης.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 151,8 εκατ. ευρώ από 161 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013, παρουσιάζοντας μείωση 5,7% (-9,2 εκατ. ευρώ).

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας υποχώρησαν κατά 6,5 εκατ. ευρώ στα 32,6 εκατ. ευρώ από 39,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 22,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,9%, λόγω της βελτίωσης του χρηματοοικονομικού αποτελέσματος.

Το λειτουργικό κόστος προ αποσβέσεων παρουσίασε υποχώρηση κατά περίπου 1% από 119,8 εκατ. ευρώ σε 118,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός στις 30/06/2014 μηδενίστηκε από 123,7 εκατ. ευρώ στις 30/06/2013, λόγω της ρύθμισης των απαιτήσεων της εταιρείας από το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ κατά το 2013.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Εκτίναξη στις 2.300 μονάδες με φόντο τα σήματα πιθανής ειρήνης στη Μέση Ανατολή

Ισχυρό ανοδικό ξέσπασμα κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι ελληνικές εισηγμένες μετρούν το κόστος του πολέμου έπειτα από την κερδοφορία-ρεκόρ του 2025

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει επηρεάσει σημαντικά τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές,

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο – Τραπεζικό sell-off, βουτιά Aegean και επιλεκτικές άμυνες

Σε καθοδική τροχιά κινήθηκε τοΧρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει μόνιμα