FT: Ανάπτυξη έως και 1% μπορεί να πετύχει η Ελλάδα το 2014

2 λεπτά ανάγνωση
2 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάπτυξη έως και 1% ενδέχεται να μπορεί να πετύχει η ελληνική οικονομία το 2014, όπως σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι «Financial Times».

H βρετανική εφημερίδα επικαλείται δήλωση αξιωματούχου της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τον οποίο η ελληνική οικονομία, σε τριμηνιαία βάση, αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% το β΄ τρίμηνο.

Όπως επισημαίνουν οι FT, εάν επιβεβαιωθεί η εν λόγω εκτίμηση, τότε η Ελλάδα θα πετύχει ανάπτυξη πάνω από το 0,6% που προβλέπει η τρόικα.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δε δημοσιεύει στοιχεία για το ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση. Ωστόσο, τα αναθεωρημένα ετήσια στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Δευτέρα δείχνουν πως η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το β’ τρίμηνο συρρικνώθηκε στο 0,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, το χαμηλότερο ποσοστό ύφεσης από την έναρξη της κρίσης.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό