Eurobank: Ενθαρρυντική η επιβράδυνση στη μείωση της κατανάλωσης

4 λεπτά ανάγνωση
4 Σεπτεμβρίου 2014

Ενθαρρυντικά σημάδια από τη σημαντική, όπως επισημαίνουν, επιβράδυνση στη μείωση της κατανάλωσης και από την αύξηση των εξαγωγών υπηρεσιών βλέπουν οι αναλυτές της Eurobank, στην έκδοση «7 Ημέρες Οικονομία». Υπογραμμίζουν πάντως την ανάγκη συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, σημειώνουν ότι πως από την πλευρά της δαπάνης (ΑΕΠ) η κατανάλωση και οι εξαγωγές αποτέλεσαν τις βασικές συνιστώσες για την επιβράδυνση της ύφεσης (-0,27%), το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η συνεισφορά των εξαγωγών στον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης ήταν της τάξης των 1,97 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε σταθερή στα επίπεδα του 2ου τριμήνου του 2013, ήτοι 28,21 δισ. ευρώ (σταθερές τιμές 2005).

Στην έκδοση αναφέρεται ακόμη πως από την πλευρά της παραγωγής ο τομέας του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, επισκευών οχημάτων και μοτοσικλετών, μεταφοράς και αποθήκευσης, υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα επιβράδυνσης της ύφεσης.

Ωστόσο, οι αναλυτές της τράπεζας υπογραμμίζουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός στη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Όπως αναφέρουν, μείωση της αβεβαιότητας στην αγορά και αύξηση της αξιοπίστίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Στο ραντάρ της Intesa Sanpaolo οι ελληνικές τράπεζες με σύσταση “buy”

Στο ραντάρ όλο και περισσότερων διεθνών οίκων μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες.

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων