Ενέκρινε η Αυστρία το πακέτο διάσωσης της Κύπρου

3 λεπτά ανάγνωση
22 Απριλίου 2013

Με τις ψήφους των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού – των Σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος – η αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή της χώρας στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Τη συμμετοχή της Αυστρίας στο πακέτο καταψήφισαν τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης – τα δύο ακροδεξιά εθνικιστικά, Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, όπως επίσης το Κόμμα των Πρασίνων και το νεοσυσταθέν «Ομάδα Στρόναχ» του Αυστρο-Καναδού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ.

Της βοήθειας στην Κύπρο υπεραμύνθηκε, μιλώντας στην ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, παραπέμποντας στο γεγονός πως η Κύπρος θα πρέπει να σηκώσει η ίδια το μεγαλύτερο βάρος της εξυγίανσής της.

Όπως είπε, η βοήθεια από μέρους της διεθνούς κοινότητας υπήρξε αναγκαία για να αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης και μια νέα αστάθεια στην Ευρωζώνη.

Διασφαλίστηκε, εξάλλου, πως η ίδια η Κύπρος θα συμμετάσχει με 13 δισ. ευρώ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διαθέσουν ποσό περίπου 10 δισ. ευρώ, πρόσθεσε η κ. Φέκτερ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στρατηγική κίνηση για το χρέος: Πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακών δανείων με εξοικονόμηση €1,6 δισ. σε τόκους

Σημαντικό βήμα προς την ταχύτερη απεμπλοκή από το βάρος των μνημονιακών δανείων

Η Eurobank επιβραβεύει τους πελάτες της και στην Κύπρο

Η Eurobank είναι ο πρώτος ελληνικός τραπεζικός όμιλος που επεκτείνει το πρόγραμμα

Eurobank: Από την Κύπρο περαιτέρω επέκταση στη διεθνή σκηνή

Η εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία και στις προοπτικές της αποτέλεσε τον καθοριστικό