Εκτενές δημοσίευμα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στης ελληνικής κυβέρνηση δημοσιεύει το Reuters που σημειώνει πως οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί, καθώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο οποίος έχει υποσχεθεί μία πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, σε μια προσπάθεια βάλει τέλος στη φημολογία πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να λάβει, χωρίς προβλήματα, την ψήφο εμπιστοσύνης που θα τον βοηθήσει να κερδίσει χρόνο εν όψει των εκλογών για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο, ενώ θα δώσει και προβάδισμα στην κυβέρνησή του, καθώς θα ενισχυθεί η ιδέα ενός ενιαίου μετώπου, την ώρα που σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

Εντούτοις, η διαδικασία δεν έχει καταφέρει να καθυσηχάσει τους επενδυτές που «βλέπουν» πολιτικούς κινδύνους και παραμένουν επιφυλακτικοί μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αφού φοβούνται την προοπτική παρατεταμένης πολιτικής «παράλυσης».

«Οι επενδυτές δεν βλέπουν καμία πολιτική λύση σύντομα. Η κυβέρνηση αναμένεται να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, όμως αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα θα δέχθουν ώθηση προς τα πίσω για ακόμη πέντε μήνες», σημειώνει ο κ. Τάκης Ζαμάνης της Beta Securities.

Facebook Comments