Το βάρος της εταιρείας εστιάζεται στη διεύρυνση των μεριδίων στις “χώρες-κλειδιά”, όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Ισπανία αλλά και οι ΗΠΑ ενώ υψηλές προσδοκίες υπάρχουν και από τη συνεργασία με την AVON στη Βραζιλία, όπου εδώ και τρεις εβδομάδες πωλούνται προϊόντα της από 8.000 συνεργάτες της αμερικάνικης εταιρείας.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της Κορρές στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ύστερα από τα πολύ θετικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, τα μέχρι στιγμής μηνύματα από την αγορά της Αμερικής είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς παρά τη διακοπή της συνεργασίας με την Johnson & Johnson η εταιρεία κατάφερε πέρυσι να διατηρήσει τη θέση της στις μεγάλες αλυσίδες καλλυντικών όπως η Sephora και να εμφανίσει θετικές ταμειακές ροές.

Η εξωστρέφεια, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κορρές, Δ. Βιδάκη αποτελεί πυλώνα στη στρατηγική του ομίλου και πρόσθεσε πως στόχος είναι το επόμενο διάστημα οι διεθνείς πωλήσεις να υπερβαίνουν το 50% των συνολικών πωλήσεων από περίπου 40% που είναι σήμερα, μέσα από τη διατήρηση διψήφιων ρυθμών ανάπτυξης στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας, συμπλήρωσε, δεν αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια της εταιρείας, καθώς παρά τον προβληματισμό που εκφράζεται, οι πελάτες και οι συνεργάτες της εξακολουθούν να την εμπιστεύονται.

Οι πωλήσεις του ομίλου, σύμφωνα με τα περσινά οικονομικά αποτελέσματα, ενισχύθηκαν κατά 29%, στα 50,6 εκατ. ευρώ, από 39,2 εκατ. ευρώ το 2013. Παράλληλα, επιτεύχθηκε περαιτέρω μείωση καθαρού δανεισμού. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε -1,9 εκατ. ευρώ από -4,5 εκατ. ευρώ το 2013, ωστόσο εάν εξαιρούνταν το έκτακτο κόστος αναδιοργάνωσης στην όποια προχώρησε ο όμιλος, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας θα είχαν θετικό πρόσημο.
Η διοίκηση του ομίλου αναμένει ενθαρρυντικά αποτελέσματα και για το πρώτο τρίμηνο του 2015, εκτιμώντας πως τόσο οι πωλήσεις, όσο και η κερδοφορία θα διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα.

Ο κ. Βιδάκης τόνισε ότι η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση στην αναβάθμιση των υποδομών της, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορους ξένους επενδυτές να τοποθετηθούν στην εταιρεία, χωρίς όμως να είναι κάτι ανακοινώσιμο.

Facebook Comments