Σακελλαρίδης: Συμφωνία ακόμα και τα επόμενα 24ωρα

5 λεπτά ανάγνωση
11 Ιουνίου 2015

Έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς για να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία είναι η Αθήνα όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, την ώρα που τα αρνητικά μηνύματα από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον πυκνώνουν εκ νέου.  

«Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους».

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διαπραγματευτική ομάδα υπό τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων παραμένει στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις.

«Δουλεύουμε για να γεφυρώσουμε τις εναπομείνασες διαφορές» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Απαιτήσεις όπως αυτές για νέες μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες φορομπηχτικές πολιτικές και για ξεπούλημα κυριολεκτικά της δημόσιας περιουσίας, δεν περνάνε» διεμήνυσε στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Για «επέκταση» του αργού θανάτου της οικονομίας, με την εννιάμηνη παράταση που ζητεί από τους δανειστές, κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Ναι σε οριστική συμφωνία όχι σε παράταση του μνημονίου για άλλους 9 μήνες» επισημαίνει Το Ποτάμι. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

S&P: Ενεργειακό σοκ φέρνει πληθωρισμό 5% – Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Η ενεργειακή κρίση από τη Μέση Ανατολή ανατρέπει την ανάκαμψη της Ευρώπης,

Ν. Παππάς: «Δεν ζήτησε κανένας να αποπληρώνεται νωρίτερα το χρέος»

Η δήλωση του Νίκου Παππά ότι «δεν ζήτησε κανένας να αποπληρώνεται νωρίτερα

Το Χ.Α στον ρυθμό των ενεργειακών τιμών, το τρενάκι του τρόμου και οι άμυνες

Ένα «ψύχραιμο» και κάπως καθησυχαστικό μήνυμα του συνέδριου της Euronext που έγινε