Αγοραστική φρενίτιδα στο ΧΑ λόγω πιθανής συμφωνίας

3 λεπτά ανάγνωση
11 Ιουνίου 2015

Η προεξόφληση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών δημιούργησε αγοραστική φρενίτιδα στο χρηματιστήριο με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να καταγράψει ημερήσια κέρδη 8,16% και να αναρριχηθεί στις 823,16 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά ο γενικός δείκτης έφθασε να ενισχύεται μέχρι και τις 836,01 μονάδες σημειώνοντας κέρδη +8,60%. Η σημερινή εκρηκτική άνοδος της αγοράς αποτελεί την 3η υψηλότερη άνοδος του 2015 καθώς είχε προηγηθεί το υψηλό έτους  στις 3 Φεβρουαρίου με 11,27% στις 840,57 μονάδες και στις 24 του ίδιου μήνα με 9,81% στις 958 μονάδες.

Το αγοραστικό αμόκ που κατεγράφη σήμερα στο χρηματιστήριο έχει άρωμα κερδοσκοπικών funds που τις τελευταίες 4 ημέρες μέσω πωλήσεων είχαν οδηγήσει την αγορά σε συνολικές απώλειες -9,21%. Οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες τα ξημερώματα της Πέμπτης έδωσαν το έναυσμα να απλωθεί ένα κύμα αγοράς στο χρηματιστήριο με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές που έχουν υποστεί σαρωτική καθίζηση το τελευταίο εξάμηνο και πιθανότατα να χρειασθούν νέες αυξήσεις κεφαλαίου.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ και τράπεζες εκτόξευσαν το Χρηματιστήριο κόντρα στην Ευρώπη

Με νέα ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική επιστροφή πάνω από τις 2.300 μονάδες με οδηγό τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ισχυρή ανοδική κίνηση και σαφή επιστροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος ολοκλήρωσε τη

Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο η ΔΕΗ παρά τις πιέσεις και το profit taking

Με ισχυρές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο