Συμμάχους συνεχίζει αν αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας ως στόχο να μην μπορέσει τελικά η κυβέρνηση να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται και να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο.

Κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του χθες, ο κ. Τσίπρας αντιπολίτευσης επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύτερες δυνάμεις καθώς το επιτελείο δυσφορεί με τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που έχει θέσει το κόμμα για τις πολιτικές συμμαχίες. Και θεωρεί ότι μπορεί να χαθεί μια σημαντική, ίσως και καθοριστική ευκαιρία για να πέσει η κυβέρνηση και να προκληθούν εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε μέχρι και τον Λένιν για να στηρίξει την ανάγκη των συμμαχιών:

«Ας σας θυμίσω μια πολιτική σκέψη που δεν είναι δική μου: Είναι πολύ παλιά. Λέει… Υπάρχουν στιγμές, που πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα της πάλης ακόμα και με συμμάχους που μας φαίνονται ασταθείς, ταλαντευόμενοι, όχι αρκετά δυνατοί και αποφασισμένοι για να αντέξουν την πορεία μέχρι το τέλος» σημείωσε.

Ζήτησε δε «να πατήσουμε γερά στο θεμέλιο που πάντα υπολόγιζε η Αριστερά στη στρατηγική και την τακτική της: Στην πολιτική της διεύρυνσης της επιρροής μας, στην πολιτική των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών. Χωρίς επιπολαιότητες, αλλά και χωρίς φοβίες» και επισήμανε ότι «οι αντίπαλοί μας, είναι αλήθεια θα μας ήθελαν κλεισμένους και απομονωμένους στα κάστρα τη βεβαιότητας και της υπεροψίας. Ότι έχει κριθεί το παιχνίδι, ότι είναι στρωμένος ο δρόμος μπροστά μας. Εμείς όμως ξέρουμε, θα είναι σκληρή η μάχη, μέχρι την τελευταία στιγμή και θα τη δώσουμε με νου και με καρδιά. Και βεβαίως πολλοί θα ήθελαν οι αντίπαλοί μας να μην προσπαθούμε να διευρύνουμε τις κοινωνικές και πολιτικές μας συμμαχίες».

Facebook Comments