Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποχωρήσει σε ορισμένα μέτωπα, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, καθώς κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, με πιθανότητα εμπλοκής.

Η ίδια πηγή υπογράμμισε πως το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχτεί μια συμφωνία χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ, το οποίο φέρεται να έχει εκφράσει ενστάσεις στη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ίδιο μήνυμα έστειλε, μέσω του πρακτορείου Reuters, ανώτερος γερμανός αξιωματούχος, σημειώνοντας πως ο ρόλος του Ταμείου είναι σημαντικός, τόσο λόγω της εμπειρογνωμοσύνης του όσο και λόγω της χρηματοδοτικής του συνδρομής στο ελληνικό πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε ότι «έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας» προκειμένου να υπάρξει λύση στη διαπραγμάτευση.

«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. Εργαζόμαστε για αυτήν. Πηγαίνουμε με ρεαλιστικές προσδοκίες στην συνάντηση σήμερα. Η τρεις θεσμοί έχουν δείξει με την κοινή τους θέση μία εξαιρετικά γενναιόδωρη στάση απέναντι στην Ελλάδα και υποθέτω ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να κινηθεί», σημείωσε.

Facebook Comments